Política 21/08/2014

Ada Colau veu en l'elecció directa d'alcaldes que pretén el PP un incentiu a la unió d'esforços

"Per més que canviïn les regles del joc, la caiguda del bipartidisme ja no té marxa enrere i està tocat de mort", ha sentenciat la portaveu de Guanyem

Efe
1 min

BarcelonaAda Colau, la portaveu del moviment Guanyem, ha criticat la reforma en l'elecció d'alcaldes que proposa el PP, però ha valorat que incentiva la "confluència i la unió d'esforços" entre diferents actors que busca Guanyem. Malgrat qualificar de "demostració de por i de debilitat per part del PP" la proposta popular, Colau creu que aquest canvi "reforça la necessitat de confluir per poder guanyar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a EFE, la portaveu de Guanyem ha declarat que el PP ha decidit proposar el canvi en l'elecció d'alcaldes per "blindar-se de les candidatures ciutadanes" que estan sorgint en diferents poblacions espanyoles que, per a Colau, "proposen un enfrontament al bipartidisme i al règim corrupte". L'exportaveu de la PAH veu en la reforma "un exemple més" de la "forma autoritària amb la qual el PP veu la democràcia", i denuncia que el canvi en el mètode per elegir els alcaldes "atempta absolutament contra la idea de pluralitat i de democràcia". Això no obstant, Colau ha sentenciat: "Per més que canviïn les regles del joc la caiguda del bipartidisme ja no té marxa enrere i està tocat de mort".

stats