Política 15/06/2011

Alguns diputats agredits critiquen el dispositiu policial preparat per Interior

Els parlamentaris han hagut de fer marxa enrere i fins i tot han cridat "auxili, auxili!"

Efe
2 min

BarcelonaAlguns diputats i diputades de l'oposició que han resultat agredits i increpats aquest matí quan acudien al parlament català han criticat en privat el dispositiu policial dissenyat pel departament d'Interior, que dirigeix Felip Puig, per la seva falta d'eficàcia i previsió. Diversos centenars d'agents de la Brigada Mòbil (antiavalots), de l'Àrea Regional de Recursos Operatius i d'altres unitats, amb més de mig centenar de vehicles, han participat en el dispositiu que ha preparat un passadís policial d'entrada al parc de la Ciutadella, on s'ubica la Cambra, per l'accés del passeig de Pujades cantonada amb el carrer Wellington.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons diverses fonts consultades per Efe, els Mossos d'Esquadra havien advertit ahir els diputats que havien d'acudir a la cantonada formada per l'avinguda Meridiana, el carrer Wellington i el passeig de Pujades, on trobarien el dispositiu policial que protegiria la seva entrada al parc de la Ciutadella. Però els diputats que es dirigien allà s'han trobat abans d'arribar amb centenars d'indignats, que els han reconegut i els han agredit, perseguit, increpat, sacsejat, escopit i fins i tot ruixat amb un aerosol de pintura.

A més, els que han aconseguit arribar indemnes al dispositiu policial havien de recórrer a peu un centenar de metres davant la mirada dels manifestants, que els han increpat i en algun cas llançat objectes, com ampolles plenes d'aigua o trossos d'entrepà. Davant d'aquesta situació, els Mossos han decidit que als diputats que feien el "passeig" pel corredor de seguretat del passeig de Pujades els havien d'acompanyar quatre fornits mossos antiavalots, encara que alguns diputats no han estat reconeguts pels agents i han passat ells sols davant els xiulets i les esbroncades dels manifestants.

Els Mossos d'Esquadra també havien previst un passadís perquè passessin els vehicles oficials, però en advertir-ho als manifestants, aquests han acudit a buscar els cotxes abans que arribessin al dispositiu policial i els han interromput l'accés, pujant fins i tot per damunt dels vehicles i trencant algun retrovisor.

La diputada Marina Geli (PSC), per exemple, ha hagut de fugir caminant dels manifestants fins a l'Arc de Triomf, on l'ha rescatat un cotxe de la urbana, i el diputat Gerard Figueras (CiU) ha arribat a cridar "auxili, auxili!" quan ha estat assetjat per manifestants abans d'arribar al dispositiu policial.

La imprevisió, la falta de càlcul i l'exposició a què s'han vist sotmesos els diputats són algunes de la crítiques que han expressat alguns diputats i diputades de l'oposició als passadissos del Parlament. Han trobat a faltar que des del principi, Interior no els hagi concentrat en algun lloc, com les antigues instal·lacions de la direcció general de Seguretat Ciutadana, situades davant del parc de la Ciutadella, per a des d'allà "encapsular-los" fins a l'accés al Parlament o bé ser traslladats en grups en furgons dels Mossos, com el final s'ha hagut de fer amb molts diputats.

Jordi Cañas, diputat de Ciutadans, ha estat el més explícit en criticar a Twitter: "És intolerable l'operatiu dissenyat per Puig. Enviant els diputats a un linxament col·lectiu".

stats