Política 14/09/2015

Albiol: "Amb els que volen trencar Espanya no hi ha res a negociar, ni un got d'aigua"

El candidat del PP veu "una bona notícia" la supressió de l'Agència Tributària de Catalunya

Mario Martín Matas
2 min
El candidat del PP, Xavier García Albiol, i el líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández / ARA

BarcelonaEl candidat del PP a les eleccions del 27-S, Xavier García Albiol, ha puntualitzat aquest dilluns que amb "amb els que volen trencar Espanya no hi ha res a negociar, ni un got d'aigua". "Aquí no es trenca res i el president Mariano Rajoy ho té absolutament claríssim", ha afegit, davant les preguntes de la cinquantena de veïns que han participat en un acte de campanya al centre cultural Els Propis del districte barceloní de Nou Barris, un col·loqui en què s'han mostrat especialment preocupats per les conseqüències d'una eventual independència.

El candidat popular ha volgut calmar-los exhibint el to més dur fins a ara a la campanya, i també ha afegint que "no hi ha res a dialogar" amb els independentistes. "Podem parlar de tot, però dins de les normes que tenim", ha puntualitzat. Davant d'una altra pregunta que ha qüestionat directament perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, no és a la presó després del procés participatiu del 9-N, Albiol ha admès que podria "ser inhabilitat" i que hi ha una investigació en marxa, però "la llei és molt lenta". "Gratis no els hi sortirà", ha assegurat, després d'admetre també que "l'espectacle" del procés participatiu "va ser molt dur" per als populars però "no els ha servit absolutament per a res".

Albiol, que estava acompanyat pel líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha insistit en l'argumentari del PP, és a dir, la independència no es produirà, però si els independentistes tenen majoria absoluta iniciaran el procés i això serà molt negatiu. La manera de frenar-ho, segons ha dit, és que voti tothom. "Ningú declararà la independència, però ens faran mal de veritat i acabarem pagant tots", ha expressat. "No conec cap empresa que estigui esperant la independència per instal·lar-se a Catalunya, però sí moltes que si es produeix faran les maletes i marxaran", ha afegit.

Albiol també ha assegurat que si aconsegueix governar una de les primeres mesures que posarà en marxa serà canviar el sistema educatiu, perquè l'actual és "lamentable". El canvi, segons ha explicat, consistiria a "implementar un model amb un ensenyament trilingüe". Albiol ha citat les comunitats autònomes de Madrid i Andalusia com a exemples del que vol, però no ho ha fet en el cas de les Illes Balears, on un projecte similar ha quedat finalment suspès amb la derrota electoral de José Ramón Bauzá. "Jo el que vull és que els nens a les escoles privades i públiques de Catalunya puguin aprendre en anglès, castellà i català, proporcionalment", ha explicat.

El candidat del PP ha valorat també la suspensió cautelar per part del Tribunal Constitucional (TC) de l'Agència Tributària de Catalunya afirmant que es tracta d'una "bona notícia". Albiol ha considerat que és "un avís més" i un altre "toc d'atenció" perquè el Govern entengui que no es pot saltar les lleis segons la seva conveniència. "Menys crear agències tributàries i més abaixar els impostos als catalans", ha exigit, en afirmar que Catalunya és la comunitat d'Espanya que paga més tributs.

stats