Política 05/11/2014

Alfonso Guerra deixa la política i abandonarà al desembre l'escó de diputat que ocupava des del 1977

Va ser vicepresident del govern espanyol fins al 1991 i és una de les veus socialistes més crítiques amb el procés

Ara
1 min

MadridAlfonso Guerra deixa la política. El veterà dirigent socialista, que va ocupar la vicepresidència del govern espanyol fins al 1991 mentre manava Felipe González, abandona l'escó que ocupa des de l'any 1977. La renúncia, segons fonts consultades, es farà efectiva al desembre. Guerra és una de les veus del PSOE que s'han mostrat més crítiques amb el procés sobiranista, i fa poques setmanes va comparar-lo amb el franquisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte amb González, el dirigent socialista va indicar que la "política d'acontentament" amb els nacionalismes "victimistes" no funciona perquè la "base" del seu projecte és "el descontentament i el victimisme" i la seva "tècnica, la manipulació i l'engany".

També va carregar contra el president de la Generalitat, Artur Mas, tot i que no el va esmentar directament: va parlar de "polítics borratxos de vanitat" que "empenyen la seva comunitat a una secessió suïcida sota les pressions del nacionalisme".I va establir un parel·lelisme amb el nazisme quan va afegir que, a partir de les "experiències dels anys 30, coneixem bé aquestes temptacions d'extasiar milions de persones darrere d'un polític monument a la vanitat i l'arrogància amb un final tràgic".

stats