AUSTERITAT
Política 25/01/2012

ERC denuncia despeses "èticament reprovables" de l'Estat en les seves ambaixades a l'estranger

Alfred Bosch critica els més de 6 milions que va costar la residència de l'ambaixada de Rabat, els 115.000 en "banderes, pals i escuts" o els 324.000 en neteja a Berlín

Acn
2 min
Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, els tres diputats d'ERC al Congrés

MadridERC-RCat-Cat Sí ha presentat al registre del Congrés dels Diputats una bateria de 111 preguntes al govern espanyol perquè doni explicacions de les despeses de les seves ambaixades a l'estranger, on consten partides que segons el portaveu dels republicans a Madrid, Alfred Bosch, contradiuen les proclames d'austeritat que l'executiu de Mariano Rajoy repeteix constantment. Els independentistes denuncien que l'Estat es va gastar, per exemple, més de sis milions en la nova residència de l'ambaixada a Rabat, més de 300.000 en subministrament d'hostaleria, serveis de taula i coberteria a les representacions diplomàtiques a l'exterior o 115.000 euros en el "subministrament de banderes, pals i escuts". Segons Bosch, totes les delegacions catalanes a l'estranger sumades costen dos milions d'euros, mentre "només en el xalet de l'ambaixador a Rabat ens en gastem tres vegades més". "Que m'expliquin si això és austeritat", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha afirmat que bona part d'aquestes despeses són èticament qüestionables" i "reprovables". "Mentre es van retallant els pressupostos dels professors d'universitat, infermers i metges, "ens gastem els seus sous en banderetes a càrrec de l'erari públic", ha dit abans de recordar que algunes d'aquestes despeses es van aprovar durant el mandat de Zapatero, però d'altres, ja en l'època de Rajoy. Per aquest motiu, ERC-RCat-Cat Sí ha demanat la compareixença del ministre d'Exteriors al Congrés perquè "doni explicacions" a la cambra.

Entre altres, ERC-RCat-Cat Sí denuncia que només el manteniment dels edificis, les instal·lacions i els jardins de la cancelleria i la residència d'Espanya a París i la Delegació Permanent de l'OCDE ha costat 460.000 euros, mentre que els serveis de neteja de l'ambaixada a Berlín han costat 324.000 euros, i els serveis d'assistència tècnica de les obres de rehabilitació de l'ambaixada a Asunción (Paraguai) han costat 485.716 euros. S'hi sumen 390.000 euros per a la restauració i il·luminació del palau de la seu de l'ambaixada a la Santa Seu, i 433.106 euros d'obres del consolat a Shangai, entre d'altres.

stats