Política 17/03/2014

L'ANC i l'AMI uneixen forces a Girona per recollir firmes a favor de convocar la consulta del 9-N

L'Assemblea Nacional Catalana assegura que té un pla A, que és la consulta, i també contempla un pla B, que consisteix en la declaració unilateral d'independència amb la campanya 'Signa un vot per la independència'

Europa Press
1 min
Josep Maria Vila d’Abadal i Carme Forcadell ahir durant la presentació de l’acord.

GironaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han formalitzat aquest dilluns un acord d'unió a la província de Girona per impulsar la campanya de recollida de firmes 'Signa un vot per la independència'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU) ha subratllat en roda de premsa la importància d'anar junts "en la mateixa direcció obrint les portes dels consistoris" per culminar un procés que ve de lluny i que ja veu en la recta final. Puigdemont ha afegit que fins el 9 de novembre, data en què es preveu la consulta, "no hi ha temps ni dret a abaixar la guàrdia" i ha instat a les administracions locals a liderar aquest procés.

Els consistoris de la província que formen part de l'AMI oferiran el seu suport logístic a l'ANC perquè el cap de setmana del 22 i 23 de març la campanya 'Signa un vot' pugui superar els 1000 punts de recollida de firmes a Catalunya. La coordinadora de la campanya, Rosa Alentorn, ha explicat que la campanya demana la signatura dels catalans amb l'objectiu de sol·licitar als polítics que "facin el que puguin" per a convocar la consulta, i en el cas que aquesta no es celebri, que es declari unilateralment la independència.

El vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, ha afirmat que el pla A de l'entitat és la consulta, tot i que també es contempla el pla B, que és la declaració unilateral amb la campanya 'Signa un vot', per a deixar clar "que no hi ha cap possibilitat de fer marxa enrere".

stats