Política 02/01/2018

L'ANC i Òmnium del Bages fan una crida a rebre la cavalcada dels Reis de Manresa de color groc

Els impulsors volen aprofitar que TV3 ha escollit la ciutat per retransmetre la festa, igual que va passar l'any passat a Vic amb els fanalets amb l'estelada

Ara
1 min
El cartell que ha difós l'ANC Manresa on es llegeix 'Rebem la cavalcada de Reis de groc'

BarcelonaL'ANC i Òmnium del Bages han fet una crida a través de les xarxes socials a rebre la cavalcada dels Reis de Manresa amb roba o complements de color groc. Amb el missatge 'Rebem la Cavalcada de Reis de groc', les entitats volen aprofitar que TV3 ha escollit la capital del Bages per fer la retransmissió en directe de la festa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dels integrants del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana, Josep Emili Puig, ha explicat a l'ACN que la iniciativa ha nascut al Bages però es vol fer extensiva "a tots els pobles de Catalunya perquè la gent acudeixi amb símbols de color groc a les cavalcades". Puig ha dit que amb aquesta acció es vol reclamar la "llibertat dels presos polítics i el retorn dels polítics que estan a l'exili".

Puig ha volgut desvincular aquesta iniciativa de la crida que va fer l'any passat l'ANC d'Osona a acudir a la cavalcada dels Reis de Vic amb els 'fanalets independentistes', tot i que previsiblement es generarà una polèmica similar.

Segons ell, la proposta osonenca "podia ser discutible", però ara, ha dit, "no fem una crida perquè els independentistes ens fem visibles durant la cavalcada de Reis, sinó que fem un crit a favor de la democràcia i la llibertat". En aquest sentit, Puig creu que és una reclamació "que no només hem d'assumir els independentistes, sinó que l'ha d'assumir qualsevol demòcrata".

Els reis 'grocs' del Prat

Fa unes setmanes, el PP del Prat de Llobregat es va queixar de l'ús del color groc en un vídeo promocional de la cavalcada dels Reis.

stats