CANVI DE CICLE
Política 17/09/2014

La campanya 'Ara és l'hora' respondrà al TC mobilitzant 100.000 voluntaris amb una campanya porta a porta

L'ANC i Òmnium tenen previst començar l'acció el 4 d'octubre però ho accelerarà si abans queda suspesa la consulta

Roger Mateos
2 min
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, a l'acte central de la V de la Diada. / EFE

BarcelonaLa campanya Ara és l'hora, que promouen l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, pensa respondre a la suspensió de la consulta del 9 de novembre a mans del Tribunal Constitucional (TC) mobilitzant automàticament 100.000 voluntaris per començar una campanya a favor de la independència. Es tracta d'una campanya porta a porta, casa per casa, que està previst que arrenqui el 4 d'octubre, però que s'acceleraria el mateix dia que la consulta fos suspesa. Si el TC pren aquesta mesura contra la consulta, ha advertit la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, "contestarem amb més consulta" aquella mateixa tarda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els organitzadors de la campanya han explicat que necessiten prop de 93.000 voluntaris (100.000, per dir-ho en números rodons) per arribar als 2,5 milions de cases de Catalunya. La tasca dels voluntaris (ja n'hi ha d'apuntats 15.000) serà fer una enquesta de tres minuts a la gent, perquè exposi els seus "somnis" sobre com volen que sigui el nou país. Uns somnis que els promotors de la campanya només veuen possibles, "sí o sí", en el context d'una Catalunya independent. Alguns d'aquests desitjos de futur quedaran reflectits en "post-its" grocs en forma de cartells, pancartes o grans lones per fer-ne difusió.

Camí del 9-N

Malgrat les friccions al bloc del dret a decidir per com caldrà actuar davant d'un veto del TC a la consulta, Forcadell ha recalcat que "hi ha un mandat democràtic" per fer-la i és la pròpia mobilització ciutadana la que donarà les "garanties democràtiques" per poder celebrar-la. Amb la resolució sobre el 9-N pactada pel front sobiranista en el debat de política general, Forcadell creu que la unitat es manté "exactament igual o encara més" que fa uns dies. El vicepresident d'Òmnium, Quim Torra, ha subratllat que la "força" de la V representa també una "exigència de complir uns compromisos" i ha advertit que "no pot ser" que una setmana després de la Diada "certes opinions enterboleixin" aquesta unitat.

stats