Política 20/01/2015

Susana Díaz es planteja avançar eleccions a Andalusia per l'enrariment de la relació amb IU

"Ara mateix no hi ha estabilitat", defensa la presidenta andalusa, que ahir va revelar que està embarassada de tres mesos

Ara
1 min
Susana Díaz defensa l’honestedat de Chaves i Griñán malgrat els ERO

BarcelonaEleccions a la vista. La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, es planteja avançar els comicis després de constatar com s'ha anat enrarint el clima amb Izquierda Unida (IU), el seu soci governamental. "Necessitem un govern fort i estable, i ara mateix no hi ha estabilitat", va assenyalar ahir Díaz en una visita en una escola de Jerez de la Frontera el mateix dia en què confirmava que estava embarassada de tres mesos. Una circumstància que, segons assenyala el seu entorn, no afectarà l'agenda política andalusa que té en ment la presidenta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica 'El País', part de les tensions entre el PSOE i IU neixen del referèndum que el soci governamental té intenció de fer entre la seva militància sobre la conveniència de seguir governant amb els socialistes si no tiren endavant alguns dels projectes que es van pactar a l'inici de la legislatura. A Díaz tampoc li va agradar que el vicepresident de la Junta, Diego Valderas, hagués programat un viatge als campaments saharauis de Tinduf. La presidenta va prohibir el viatge per no malmetre les relacions comercials amb el govern del Marroc, i Alberto Garzón, dirigent d'IU i possible candidat de la formació a la presidència del govern espanyol, va qualificar la seva actitud d'"indecent".

'La Vanguardia' assenyala que el mes de març, concretament el dia 22, seria la data triada per Díaz per fer les eleccions. La presidenta de la Junta va heretar el seu càrrec de José Antonio Griñán, esquitxat pel cas dels ERE andalusos, sense passar per les urnes.

stats