Política 11/08/2015

Ros considera que excloure el dret a decidir del programa del PSC és "un pas endavant"

L'alcalde de Lleida lamenta que els sobiranistes facin del dret a decidir el "dret a la independència"

Europa Press
1 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, després dels fets ocorreguts aquest dilluns a la capital del Segrià.

BarcelonaL'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha lamentat aquest dimarts que els sobiranistes hagin transformat el dret a decidir en un "dret a la independència", fet que justifica, ha dit, que els socialistes catalans no ho incloguin en el seu programa electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista del 3/24 recollida per Europa Press, ha assegurat que el "concepte de dret a decidir s'ha fet evolucionar cap al dret a la independència", fet que ha limitat la pluralitat de forces que poden sumar-s'hi.

Ros ha remarcat que el PSC té el seu propi model per a Catalunya, que passa per una Espanya federal, i ha negat que excloure el dret a decidir en el programa sigui fer un pas enrere: "No és un pas enrere, és un pas endavant que és viable políticament i que té efectes jurídics".

Sobre el seu acord a l'Ajuntament de Lleida amb C's, ha explicat que el pacte amb la formació que lidera Albert Rivera no suposarà cap canvi en l'ús del català en l'administració, malgrat la revisió del reglament d'usos lingüístics.

Segons Ros, la revisió consistirà a precisar en el reglament "una cosa que ja es feia en la pràctica", que és respondre als ciutadans en la mateixa llengua en la qual s'adrecin a l'administració, ja sigui en català o en castellà.

stats