Política 07/09/2018

Anna Gabriel vol "jutjar l'Estat" durant el judici: "Ho hem d'aprofitar per si trobem un altre 'momentum'"

L'exdiputada cupaire veu "absolutament vigents" els motius per marxar a Suïssa

Acn
2 min
Anna Gabriel, durant el míting de la CUP a Terrassa

BarcelonaL'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, exiliada a Suïssa, vol "jutjar l'Estat" durant el judici contra el Procés al Tribunal Suprem. En una entrevista que el diari 'Jornada' publicarà aquest cap de setmana i de la qual l'ACN ha tingut accés a un avançament, Gabriel creu que no s'han de "dipositar esperances" en el fet de tenir un "judici just". "El judici ha de servir perquè siguem nosaltres els que jutgem els tribunals i l'estat espanyol; i ho hem d'aprofitar per mobilitzar-nos i per si trobem un altre 'momentum'", apunta. Unes declaracions semblants a les del president de la Generalitat, Quim Torra, que també ha situat el judici com un moment per avançar en la materialització de la República.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exdiputada cupaire veu "absolutament vigents" els motius per marxar a Suïssa: "Cada dia que passa, que som a l'exili, demostrem que ha passat un dia més sense que el conflicte s'hagi resolt", assegura. "S'havia d'aprofitar per impugnar tot aquest procés judicial i l'exili també hi contribueix. Presos i preses, exiliats i exiliades, i tota la mobilització popular és el trident que ajuda a visualitzar aquesta impugnació", afirma la diputada cupaire, segons ha facilitat el rotatiu abans de publicar tot el contingut de l'entrevista el cap de setmana.

L'exdiputada cupaire ha explicat que van escollir Ginebra perquè és una ciutat "internacional que té molta tradició en l'acollida de refugiats", i amb organitzacions i ONG. Però també perquè és "una confederació que s'organitza a partir de la lliure adhesió dels seus estats i a més entenen que no s'ha de posar cap límit perquè la ciutadania decideixi sobre tot i fan referèndums de manera gairebé permanent". En aquest sentit, Gabriel assegura que a Suïssa és "molt fàcil trobar gent que tingui una opinió sobre la monarquia espanyola o sobre el fet que l'estat espanyol és incapaç de resoldre els seus conflictes per la via política".

El ple del 6 i el 7 de setembre

Durant l'entrevista, Gabriel també afirma que en les sessions del 6 i el 7 de setembre de l'any passat al Parlament es va "entreveure" quina seria la reacció de l'Estat "davant l'exercici del dret a l'autodeterminació". "El to, les amenaces i el llenguatge que van utilitzar els partits partidaris de la unitat d'Espanya per la imposició de la força ja feien entreveure cap on aniria la reacció de l'Estat", ha assegurat

stats