Política 09/04/2019

El jutge allibera la militant antifeixista detinguda per les protestes per l'acte de Vox

La investigada paga la fiança de 6.000 euros que li havia imposat el jutjat número 16 de Barcelona

Ara
1 min
Diversos detinguts per incidents durant la protesta contra l'acte de Vox a Barcelona

BarcelonaLa plataforma Alerta Solidària ha anunciat aquest dimarts que la militant antifeixista Rut ha sigut alliberada pel jutge que la mantenia en presó preventiva per les protestes durant l'acte de Vox a Barcelona. Ha sigut després d'haver pagat la fiança de 6.000 euros que el jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona li havia imposat. "Després d'allargar inexplicablement el seu empresonament, malgrat haver pagat la fiança, els companys ja la poden abraçar", ha dit a Twitter l'entitat. La militant va participar en la protesta per l'acte de l'extrema dreta a la capital catalana, el 30 de març, que va acabar amb sis detinguts.

Els Mossos d'Esquadra van detenir fins a sis persones i la Guàrdia Urbana una més per incidents durant l'ampli dispositiu de seguretat desplegat a la zona de plaça Espanya a Barcelona, per separar la concentració del partit d'ultradreta Vox de la manifestació antifeixista contrària. Només la Rut estava en presó preventiva.

La seva detenció va ser motiu de controvèrsia entre la CUP i el Govern, perquè la formació de l'esquerra independentista va criticar al Parlament que la militant havia sigut detinguda pels Mossos d'Esquadra.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre cinc persones en aquella jornada, quatre per lesions lleus que van rebre l'alta de seguida –entre elles un mosso–. Una cinquena persona ferida menys greu va ser traslladada a l'Hospital Clínic.

stats