Política 07/06/2014

Mas assistirà a la coronació de Felip VI per "respecte institucional"

El president de la Generalitat ho ha anunciat en una visita al port de Colera (Alt Empordà)

Ara
1 min
El príncep Felip brindant amb el president Mas, durant l'acte d'inauguració de la nova seu de Puig / EFE

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, assistirà a la coronació de Felip VI com a rei d'Espanya del 19 de juny per "respecte institucional" i "bon veïnatge". Així ho ha confirmat el mateix Mas des del port de Colera (Alt Empordà), on aquest dissabte ha inaugurat les obres d'adequació de les instal·lacions. En concret, ha declarat: "En la línia del respecte institucional, tornaré abans i aniré a l'acte de coronació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presència del president estava en l'aire, tenint en compte que la setmana de la coronació té previst un viatge a Califòrnia que fa sis mesos que es prepara, segons l'equip de Mas. Al començament, fonts del Govern havien indicat que la decisió es prendria dimarts, però finalment el president ho ha anunciat aquest dissabte.

En principi, l'assistència de Mas a la coronació farà que s'escurci el viatge a Califòrnia. Els dubtes sobre la participació del president havien provocat crítiques al PP. El president d'Extremadura, José Antonio Monago, va considerar "ridícula" una possible absència de Mas a la cerimònia.

stats