Política 11/09/2014

Mas: "Madrid hauria de rebre el missatge potent de la V i negociar els termes del 9-N"

En una compareixença imprevista a Palau, el president insisteix a mantenir la unitat "per sobre dels interessos partidistes"

Oriol March
1 min
LA VALORACIÓ, L'ENDEMÀ
 El president de la Generalitat, Artur Mas, va comparèixer ahir a Palau per fer públic el seu balanç de la Conferència de Presidents autonòmics de dimarts. Allà Mas no va sortir del guió econòmic "per no convertir Catalunya en l'ase dels cops".

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat aquest dijous a la tarda que la V ha estat un "missatge potentíssim" que Catalunya ha enviat al món, especialment a Madrid i a Europa. "La capital espanyola hauria de rebre aquest missatge i l'haurien d'escoltar. És el moment que s'avinguin a negociar els termes perquè els catalans es puguin expressar a les urnes", ha indicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha insistit que cal mantenir la unitat "per damunt dels interessos partidistes" i ha defensat que se sent "molt orgullós" de ser el president de la Generalitat. "Em sento orgullós de la gent d'aquest país i molt compromès perquè aquest poble se'n pugui sortir", ha afegit. El president ha comparegut acompanyat de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

Mas ha fet aquestes consideracions en una compareixença imprevista després que 1,8 milions de catalans hagin omplert els carrers de Barcelona i després de rebre els organitzadors de la V. El president s'ha reunit durant més d'una hora amb Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, i Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

stats