CONSELL EXECUTIU
Política 02/08/2011

Mas demana "mans lliures" dels partits catalans a Madrid per exigir el pacte fiscal

El president de la Generalitat demana al PSC que no "traslladi els seus problemes interns" al país i apunta que la data de les conclusions de la comissió no s'ajornarà

Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat avui “el màxim suport possible” dels partits catalans per defensar el pacte fiscal a Madrid i ha subratllat que la data del 31 d'octubre per acabar la feina de la comissió parlamentària és inajornable. El president ha llançat un missatge al PSC quan ha exigit "la màxima llibertat d'actuació política possible dels partits catalans a Madrid" per reivindicar al govern espanyol el nou finançament per a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant la petició que va fer ahir el PSC perquè les conclusions de la comissió s'ajornin per evitar-ne la instrumentalització electoral, Mas ha respost que el PSC "no pot traslladar al conjunt del país els seus problemes interns". De fet, Mas considera que "com més aviat siguin les eleccions, millor", perquè Catalunya podrà plantejar abans la qüestió. Ha afegit que el fet que l'avançament electoral incomodi congressualment els socialistes "no pot significar que el país aturi les seves reivindicacions". "Segur que molta gent que vota el PSC està a favor del pacte fiscal", ha etzibat el president, que ha demanat "mans lliures" a tots els partits, "es defineixin com a catalanistes o no".

El president també ha assegurat que no veu ni Mariano Rajoy ni Alfredo Pérez Rubalcaba favorables al pacte fiscal, però ha subratllat que aquesta dinàmica canvia quan necessiten els vots. "L'experiència demostra que es pot passar del 'Pujol, enano, habla castellano' a parlar català en la intimitat en 24 hores", ha afirmat.

stats