TROBADA DE L'EUROREGIÓ
Política 13/02/2012

Mas assegura que plantejarà el transvasament del Roine al govern espanyol

“El govern espanyol no té gaires més alternatives per resoldre bé i a llarg termini el problema de l'aigua”, ha afirmat el president de la Generalitat

1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que el Govern tornarà a plantejar davant del govern espanyol el projecte de transvasament del Roine. “El govern espanyol no té gaires més alternatives per resoldre bé i a llarg termini el problema de l'aigua”, ha dit Mas just després de reunir-se amb els presidents de les regions que formen part de l'Euroregió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha explicat que no va parlar d'aquest tema a la reunió que va tenir amb el president espanyol, Mariano Rajoy, perquè es va haver d'ocupar de les “urgències”. El president de la Generalitat ha dit que les autoritats franceses “sí que són favorables” al transvasament. "Està aprovat fins a Narbona i només cal que ho demanin per allargar el tub", ha corroborat el president del Llenguadoc-Rosselló, Christian Bourquin. “Si en un context europeu tan pròxim tenim recursos disponibles i necessitats objectives, per què no plantejar-ho?”, ha dit el cap de l'executiu.

El president català també ha trobat suport en els presidents de l'Euroregió per reivindicar el corredor ferroviari mediterrani, que tant Bourquin com el conseller de la Presidència de les Balears, Antonio Gómez, han qualificat “d'objectiu compartit”.

Mas ha destacat que en aquesta trobada, en què també ha participat el president de Migdia-Pirineus, Martin Malvy, es treballa en projectes compartits sobre universitats, recerca i innovació, desenvolupament sostenible i cultura. En aquest sentit, ha destacat el treball conjunt en assumptes com la xarxa d'alta tensió amb el sud de França i la de subministració de gas per no haver de dependre d'un sol proveïdor.

stats