Política 24/03/2015

Artur Mas: "Sabem que no hi ha supervivents. En nom del Govern, el condol més sentit a les famílies"

El president de la Generalitat suspèn la seva agenda oficial pel sinistre als Alps francesos

Sara González / Joan Serra
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut aquest dimarts després de la reunió de Govern. / ARA

Barcelona"Sabem que no hi ha supervivents. En nom del Govern de Catalunya expressem el condol més sentit, proper i afectuós a les famílies". Aquestes han estat les primeres paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, després de conèixer la tragèdia de l'avió que, sortint de Barcelona amb rumb cap a Düsseldorf, s'ha estavellat als Alps amb 150 persones a bord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat, que no té previst viatjar a França -s'hi ha desplaçat la vicepresidenta, Joana Ortega-, ha apuntat que el Govern no pot oferir ara mateix "més informació". Mas ho ha justificat "per respecte a les famílies de les víctimes". Mas també ha detallat que suspèn la seva agenda oficial per aquest dimarts i ha exposat que ha estat "en contacte permanent amb les autoritats espanyoles i franceses". A banda de conversar amb Mariano Rajoy, Mas ha parlat també per telèfon amb el líder de l'oposició, el socialista Pedro Sánchez.

Mas ha detallat que el departament de Salut ha posat a disposició un equip de psicòlegs per oferir suport als familiars de les víctimes. La conselleria de Justícia també ha posat a la seva disposició el col·lectiu de metges forenses i el Govern facilitarà el transport col·lectiu necessari per permetre el desplaçament a França de les famílies. "No hi ha res pitjor que perdre un familiar en circumstàncies tan tràgiques", ha apuntat Mas.

Els consellers d'Interior, Ramon Espadaler, i de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s'han desplaçat a l'aeroport del Prat per treballar en el dispositiu de coordinació del sinistre.

Mas demana "prudència"

El president ha demanat prudència a l'hora de quantificar quantes víctimes d'origen espanyol hi ha, ja que, ha advertit, els cognoms no tenen per què correspondre's amb la nacionalitat dels afectats. En tot cas, ha assegurat que la coordinació amb el govern espanyol "està perfectament garantida i en marxa", així com amb les autoritats franceses. Mas ha afirmat que en un termini de breu es coneixeran detalls dels passatgers que formaven part del vol sinistrat.

Tot i que és la vicepresidenta la que s'ha desplaçat als Alps, Mas ha assegurat que està "en plena disposició" per desplaçar-se si es creu oportú. En les pròximes hores es decidirà quants dies de dol es decreta. Mas ha assegurat que vol acordar amb la resta de formacions aquesta qüestió.

stats