Política 03/11/2016

Assumpta Escarp no repetirà com a secretària d'organització a la nova executiva del PSC

La dirigent socialista va traslladar fa un any a Miquel Iceta la seva voluntat de deixar el càrrec quan el partit estigués estabilitzat, segons confirmen fonts pròximes a la també diputada al Parlament

Marc Toro
1 min
Assumpta Escarp, durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

BarcelonaAssumpta Escarp no repetirà com a secretària d'organització a la nova executiva del PSC, que es formarà durant el congrés que el partit celebrarà aquest cap de setmana. Ho ha avançat l'agència Efe i ho han confirmat a l'ARA fonts pròximes a la dirigent socialista, que asseguren que ella mateixa va traslladar fa un any al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, la seva voluntat de deixar el càrrec quan el partit estigués estabilitzat i així poder-se centrar en la seva tasca com a diputada al Parlament. Les mateixes fonts, que no descarten que Escarp formi part igualment de la directiva, deslliguen la seva no continuació en el càrrec del fet que Núria Parlon hagués demanat que la secretaria d'organització recaigui en una figura de consens.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que va perdre les primàries per liderar el partit, Parlon va aconseguir un 45,86% de suport entre la militància, per la qual cosa Iceta es va comprometre a conformar una executiva de consens. En aquest sentit, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet -i fins ara viceprimera secretària del partit- va demanar ocupar la secretaria de política municipal a la nova direcció -càrrec que ara ocupa Antoni Fogué- i que dirigents pròxims a ella s'encarreguin de les àrees d'igualtat, formació i medi ambient.

Fonts del partit admeten que es tracta d'unes demandes assumibles pel primer secretari, que entre dilluns i dimarts s'ha reunit amb diversos dirigents per acabar de definir la nova executiva. Es preveu que els noms definitius se sàpiguen dissabte al vespre i que diumenge al matí s'aprovi l'equip sencer al ple del congrés.

stats