Política 14/12/2014

Avancem, disposada a integrar-se en una candidatura del centreesquerra sobiranista

En la seva quarta assemblea, el líder de la plataforma escindida del PSC s'alinea amb la fórmula de Junqueras, que passa per acordar un full de ruta i aglutinar sota un mateix paraigua les llistes que concorrin en les eventuals eleccions referendàries amb la independència en el programa

Ara / Agències
2 min
Joan Ignasi Elena ha anunciat que deixa el grup socialista / PERE VIRGILI

BarcelonaLa plataforma Avancem, moviment escindit del PSC, està disposada a participar en un "gran bloc de centreesquerra sobiranista". "Però oblidem-nos de llistes", s'ha afanyat a dir el qui ja n'és coordinador general, Joan Ignasi Elena. S'inclinen més per la proposta paraigua del líder d'ERC, Oriol Junqueras, que no per la llista unitària d'Artur Mas si hi ha eleccions anticipades: "Posar-se d'acord en el full de ruta nacional però cadascú des de la seva especificitat", ha dit Elena després de la quarta assemblea de la plataforma. En la reunió, s'ha escollit també l'estructura que els ha de guiar el camí cap a les municipals. Asseguren que ja hi ha un centenar de municipis on pretenen presentar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Avancem ha celebrat aquest diumenge la seva quarta assemblea general, amb el títol 'Avança amb nosaltres a l'Ajuntament', on ha explicat que la "unitat no és fer un partit polític", sinó buscar sinergies entre forces de centreesquerra per concórrer a les eleccions, també a les municipals, de manera conjunta.

"L'autèntica unitat és la capacitat de les diferents visions polítiques per anar de manera conjunta", ha afirmat Elena, i ha dit que Avancem ja ha contactat amb ERC i ICV per superar les fronteres dels partits en les pròximes cites electorals. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, i el secretari de política municipal d'ICV, Lluís Moreno, han participat en un col·loqui amb Elena, en què han acostat posicions en qüestions com la corrupció i el procés sobiranista a Catalunya.

Unitat plural

Rovira ha destacat que "sumar significa trobar al voltant de determinats objectius" per convertir els ideals en realitat, i ha assegurat que la política municipal ha de ser més atrevida i aprofitar la proximitat amb el ciutadà. Moreno ha demanat treballar per "recuperar el compromís ètic" i no mostrar tolerància amb la corrupció.

Avancem néixer el 2012 com a corrent intern del PSC, però els seus tres fundadors i líders més visibles, Joan Ignasi Elena, Jordi del Río i Fabián Mohedano, van abandonar el partit a l'estiu per emprendre el projecte polític en solitari. A la tardor, va negociar amb NECat i Moviment Catalunya —dos col·lectius més d'exmilitants del PSC— fusionar-se en un partit, però finalment va descartar aquesta aliança; NECat i Moviment sí que es van fusionar en la plataforma política MES.

stats