Política 13/09/2019

L'alcalde de Badalona presumeix d'aconseguir que la Generalitat no instal·li cap centre de 'menes' a la ciutat

El Homrani lamenta que Pastor sigui incapaç de sortir "del marc mental de l'extrema dreta"

Ara
3 min
Àlex Pastor presenta un equip de govern a Badalona amb només quatre regidors

BarcelonaL'alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha explicat als veïns del barri del Remei que l'Ajuntament "ha aconseguit" que la Generalitat no hi instal·li cap centre de menors no acompanyats. En una piulada al seu compte de Twitter, ell mateix fa referència a la reunió que va mantenir dijous a la tarda amb els veïns de la zona per parlar de "reptes de futur". "Els he pogut comunicar, a més, que hem aconseguit que la Generalitat no instal·li cap centre de 'menes' al barri", afegeix, utilitzant l'etiqueta #EstimemBadalona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les crítiques no s'han fet esperar. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha dit que la piulada de Badalona''es valora per si sola''. En declaracions als mitjans, El Homrani s'ha mostrat convençut que el mateix Álex Pastor està ''reflexionant sobre el que ha dit''. El conseller n'ha lamentat ''la incapacitat'' de sortir ''del marc mental imposat per l'extrema dreta europea i en aquest país" i ha manifestat estar segur que alguns companys del partit de Pastor estant ''tan sobtats'' com ell mateix, de les paraules de l'alcalde. Per això, el conseller creu que la valoració de l'alcalde de Badalona és ''sobrera i no té cap sentit''.

El conseller també ha explicat que en el cas de Badalona, des del Departament es va treballar amb l'entitat que havia de gestionar el recurs i amb l'Ajuntament l'obertura d'un pis de 10 places al barri del Remei i va ser la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) qui, un cop valorada la proposta final abans de l'estiu, va decidir canviar la ubicació d'aquest recurs a un altre municipi.

Després de les crítiques que ha rebut la seva publicació, Pastor ha sortit al pas insistint que el barri del Remei "no és el millor lloc" per acollir un equipament d'aquestes característiques perquè hi havia una forta oposició veïnal al projecte i portant-lo a un altre lloc "es garanteix la bona convivència entre els veïns evitant donar ales a la xenofòbia". A més, Pastor, després de recordar que es va criar al barri i que "coneix bé la seva realitat", ha destacat que el context de risc d'exclusió social no afavoriria el desenvolupament dels menors un cop abandonessin el centre.

Pastor també ha recordat que Badalona ja compta amb centres d'acollida de menors no tutelats i que l'espai on s'havia planejat ubicar el centre és un equipament municipal que havia acollit una llar d'infants que els veïns fa temps que esperen recuperar-lo. "No crec que se'm pugui acusar de res més que d'intentar defensar els interessos dels veïns", ha reblat.

La piulada ha generat crítiques a les xarxes, entre les quals les de l'exalcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, que conclou que Pastor "defensa obertament postures de Vox i del PP criminalitzant immigrants menors sense cap rubor". "Va aprendre ràpid a vincular immigració i delinqüència del seu mestre Albiol", ha etzibat.

També ha carregat contra Pastor el regidor d'ERC Oriol Lladó. Lladó ha considerat "gravíssim" el comentari de Pastor. "Criminalització i estigmatització de menors. Descontextualització d'una realitat complexa. Assumpció del marc de l'extrema dreta", ha resumit el regidor, que critica que els socialistes incompleixin l'acord signat per tots els partits per no utilitzar la immigració com a arma electoral.

També s'ha sumat a les crítiques Badalona En Comú Podem, soci del PSC al govern municipal amb dos regidors. En una piulada, la seva portaveu, Aïda Llauradó, ha apuntat que si la Generalitat ha decidit ubicar en un altre lloc el centre de MENA és perquè l'espai del barri del Remei no era el més adient perquè al costat té un local ocupat i perquè al barri hi ha problemàtiques que no són favorables a la inclusió dels menors. "L'entitat i l'administració han considerat que hi havia una altre ubicació més adequada i l'equipament es destinarà a un altre ús pel veïnat", ha assenyalat.

Dit això, Llaurador alerta que les consideracions de l'alcalde badaloní podien fer entendre que aquestes problemàtiques podrien ser generades pels menors. Una consideració, afegeix, que no és certa i que podria generar injustament "confusió i malestar".

stats