Política 18/05/2015

Els socialistes de Badalona diuen ara que denunciar Albiol "només afavoreix" el PP

L'alcaldable del PSC, Jordi Serra, assegura en una entrevista a Ona Mar que no és "partidari de denunciar el racisme a cap instància superior". Els socialistes havien presentat una de les denúncies contra l'alcalde popular

Acn
1 min
Debat a Badalona entre Xavier Garcia Albiol (PP) i Jordi Serra (PSC)

BarcelonaL'exalcalde i candidat del PSC a l'alcaldia de Badalona, Jordi Serra, ha exposat el seu punt de vista sobre les denúncies per racisme que en els darrers dies s'han elevat a la Comissió Europea contra l'alcalde i candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, arran de la campanya 'Netejant Badalona'. Es dóna la circumstància que una d'aquestes denúncies la va presentar el mateix PSC. De fet, els socialistes ho van anunciar en un acte a la tercera ciutat del país, quan Serra hi era present.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a l'emissora Ona Mar, el que va ser alcalde socialista del municipi fins el 2011 ha canviat de parer i ha assegurat que no és "partidari de denunciar el racisme a cap instància superior, ni dur-lo als tribunals, perquè només afavoreix a qui intenta generar polèmica", fet que li dóna més notorietat al candidat del PP. L'alcaldable socialista proposa combatre la delinqüència i l'incivisme "sense teatralitzar" la seguretat: "No fan falta ni xerifs ni 'Torrentes'", ha etzibat.

El propi PP vinculava el seu eslògan a la seguretat i l'incivisme, i no a la immigració, i en aquest sentit, Serra també valorava el paper de la Guàrdia Urbana sota el mandat del PP. Les seves actuacions, especialment les de la unitat antiavalots Omega, són "excessives i sobreactuades", apunta.

Les paraules de Serra arriben pocs dies després que una enquesta d''El Periódico' assegurés que l'actual alcalde badaloní fregaria la majoria absoluta. L'alcaldable socialista ha volgut remarcar que el sondeig assegura també que "hi ha moltíssims indecisos".

stats