Política 05/10/2012

Batalla per l'hegemonia nacionalista al País Basc

El retorn de l'esquerra abertzale situarà el constitucionalisme en els seus límits electorals reals

Daniel Gómez
1 min
Batalla per l'hegemonia nacionalista al País Basc

BilbaoLa campanya electoral basca mira a Catalunya. Els candidats a lehendakari no han pogut escapar-se de la influència del debat sobiranista català en uns comicis que suposaran el retorn de l'esquerra independentista al parlament de Vitòria, tancant així definitivament el cicle de les il·legalitzacions iniciat el 2002 pel PSOE i el PP. Aquest fet permetrà al bloc abertzale recuperar novament la majoria absoluta de la cambra autonòmica i situar en els seus límits reals la força dels partits constitucionalistes, que han governat Euskadi els últims quatre anys gràcies a l'aliança de socialistes i populars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta ocasió, la batalla pel Palau d'Ajuria Enea serà només cosa de dos, del PNB i d'Euskal Herria Bildu, que lluitaran per fer-se amb l'hegemonia de l'espai nacionalista. A més, els bascos passaran per les urnes el 21 d'octubre, un dia després del primer aniversari de l'anunci d'ETA d'abandonar per sempre la lluita armada.

Podeu llegir la crònica a l'Ara Premium, on també hi trobareu l'anàlisi de com Rajoy i Rubalcaba assagen el discurs territorial a Euskadi.

stats