Política 21/05/2019

El jutjat número 13 comença a bloquejar els comptes dels processats per malversació per l'1-O

Les defenses encara esperaven la resposta dels recursos contra la fiança de 5,8 milions imposada

Montse Riart
2 min
L’1 d’Octubre a l’Institut Josep Serrat i Bonastre, a la plaça Lesseps de Barcelona

BarcelonaEl jutjat número 13 de Barcelona, que ha processat 30 càrrecs, excàrrecs del Govern i empresaris pels preparatius de l'1-O, ha començat a bloquejar els comptes d'alguns dels processats, segons han confirmat fonts de les defenses. La setmana passada la lletrada del jutjat va informar la jutge que els diners de la Caixa de Solidaritat dipositats al jutjat (3,7 milions d'euros) no eren suficients per cobrir la fiança de 5,8 milions. Les defenses al·legaven que la resta de diners s'havien de considera dipositats al Tribunal Suprem, dins la fiança que es va imposar pel judici del Procés. Però la funcionària no va acceptar l'argument.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara el jutjat ha començat els tràmits de l'embargament. Les fonts consultades adverteixen, amb tot, que el moviment es produeix sense que s'hagi notificat cap resolució ni sense que s'hagi donat resposta tampoc als recursos que es van presentar contra la fiança dictada inicialment i contra l'últim escrit de la secretària judicial, instant la jutge a començar els tràmits d'embargament.

En aquest escrit, la lletrada del jutjat argumentava que els 2,1 milions dipositats al Suprem no es podien tenir en compte per acabar de completar la fiança exigida al jutjat número 13 perquè els processats d'una banda i de l’altra no eren les mateixes persones, el lloc des d’on s’han portat les dues causes és diferent i fins i tot es pot considerar, segons ella, que no tracten la mateix qüestió. En aquest últim aspecte, tot i que la macrocausa del 13 va servir de base per al procediment del Suprem i que totes dues comparteixen el gruix d’informes de la Guàrdia Civil, la secretària subratlla que, ara mateix, “no hi ha cap resolució judicial ferma que hagi declarat coincidents els fets [del Suprem] amb els que s’investiguen” al jutjat número 13.

stats