Política 06/02/2014

Borrell defensa un procés en "dues etapes" amb una consulta a Catalunya i després un referèndum a tot l'Estat

L'exministre aposta per conèixer primer l'opinió dels catalans i després sotmetre-ho a la votació "de la nació espanyola"

Ara
1 min
Josep Borrell a Catalunya Ràdio

BarcelonaL'exministre socialista Josep Borrell creu que la consulta sobre el futur de Catalunya no ha de ser vinculant ni tenir efectes jurídics immediats, i defensa que el procés tingui dues etapes diferenciades: una primera votació a Catalunya per saber si els catalans volen ser independents i un segon pas en què se sotmetria la decisió a la sobirania estatal. Així ho ha dit l'exministre en una entrevista a Catalunya Ràdio, desmarcant-se de l'opinió dels dirigents del PSOE, que s'oposen de totes passades a la consulta catalana. Borrell ha deixat clar que la consulta a Catalunya no seria vinculant "ni tindria efectes jurídics immediats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El procés s'hauria d'imaginar en un procés en dues etapes. Si els catalans volem o no ser independents, això només ho sabem els catalans. Em sembla bastant lògic". "Una altra cosa és quins són els terminis i el procés de decisió, que això sí que involucra la sobirania de la nació Espanyola, tots els espanyols", ha dit Borrell. El polític català també ha dit que espera que Mas no se salti la llei per convocar la consulta.

Justament aquest matí el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha admès a la Cope que la consulta catalana pot forçar després la convocatòria d'un referèndum a tot l'Estat si el resultat implica modificar la Constitució.

stats