Política 01/01/2020

La Cambra de Comerç demana que el suport a la investidura de Sánchez asseguri el "dret d'autodeterminació"

L'entitat presidida per Joan Canadell també reclama la "resolució del dèficit d'infraestructures a Catalunya"

Ara
1 min
Joan Canadell, al mig, i Mònica Roca, al fons, durant la roda de premsa d'Eines de País.

BarcelonaLa Cambra de Comerç de Barcelona (governada des del maig per la candidatura Eines de País que va impulsar l'ANC) ha publicat aquest dimecres un comunicat en què ha demanat que els partits que donen suport a la investidura de Pedro Sánchez "s'assegurin" de la "resolució del dèficit acumulat d'infraestructures a Catalunya", així com del "reconeixement del dret d'autodeterminació" i "l'alliberament" dels presos polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través d'un comunicat, la institució que presideix Joan Canadell ha argumentat que "per garantir l'estabilitat i l'impuls econòmic és essencial que l'acord incorpori el reconeixement al dret a l'autodeterminació, l'alliberament dels presos i preses polítics i la tornada dels exiliats i les exiliades". En el mateix sentit, l'organització ha denunciat que l'existència de presos polítics i exiliats "perjudica l'estabilitat econòmica". Ahir, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, va rebutjar l'acord d'ERC amb el PSOE per investir Pedro Sánchez i va fer una crida a les bases republicanes, que demà han de validar el pacte, a "reflexionar".

La Cambra ha recordat que fa dues setmanes va presentar un estudi assenyalant el "dèficit" d'infraestructures a Catalunya, que atribueix a "la voluntat d'un model espanyol que deliberadament ha volgut invertir a tot l'Estat en detriment de Catalunya en les dues últimes dècades". Per això, l'organització ha demanat als partits polítics catalans que "s'investeixi un president de govern espanyol només si el candidat reconeix i adopta el compromís de solucionar aquest dèficit, si cal, prioritzant els pròxims anys les inversions de Catalunya en detriment de la resta de l'Estat".

stats