Política 17/09/2019

La candidatura de Lluís Soler, l'única que s'ha presentat a la presidència de l'ACM

La direcció del PDECat va consensuar el seu nom per rellevar David Saldoni

Ara
1 min
Lluís Soler, l'escollit per part de la direcció del PDECat per dirigir l'ACM

BarcelonaLa candidatura de l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha sigut l'única que s'ha presentat per presidir l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Aquest matí s'ha acabat el termini per presentar les llistes i els serveis jurídics de l'entitat han confirmat que la de Soler és l'única candidatura que optarà a dirigir l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com va avançar l'ARA, la direcció del PDECat va consensuar una única candidatura per presidir l'associació, tot i que no van acabar d'acordar el nom fins a aquest dilluns. Ara Soler haurà de recollir avals en el món local i presentar-se davant l’assemblea de l’entitat municipalista, que es reunirà aquest divendres a Girona, per ser escollit. L’ACM està formada per 932 ajuntaments (dels 947), tots els consells comarcals, les quatre diputacions i altres ens municipals.

Soler ha sigut l’opció triada per la direcció del Partit Demòcrata, davant d’altres noms d’alcaldes com Isidre Sierra, de Sant Climent de Llobregat, o l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, diputada de JxCat. Fonts de la direcció remarcaven ahir dilluns que l’executiva ha acordat fer una sola candidatura amb Soler per presidir l’ACM, amb “la majoria de suport” dels alcaldes del PDECat. De tota manera, la seva elecció va tensionar el partit, ja que algunes veus crítiques van fer una esmena a la totalitat a tot el procés per rellevar l’actual president de l’ACM, David Saldoni.

stats