Política 07/03/2013

El Carec proposa limitar la capacitat de les comunitats subsidiades per abaixar impostos

L'organisme assessor del Govern alerta que l'elevada pressió fiscal a Catalunya "resta atractiu" a la capacitat del país per "captar o retenir talent"

Ara
1 min
"CONSEQÜÈNCIES ADVERSES"
 Des del Carec asseguren que entenen la situació d'excepcionalitat que viuen les finances de la Generalitat, però, tot i així, demanen "que es tinguin en compte les conseqüències adverses" que generen les pujades d'impostos. A la foto, Salvador Alemany -president del Carec- presentant un informe al president de la Generalitat, Artur Mas, l'any passat.

BarcelonaEl Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec) ha lliurat al Govern un nou document en què proposa limitar la capacitat d'abaixar impostos a aquelles comunitats autònomes amb "superàvit en la balança fiscal". L'organisme consultiu convida a reflexionar sobre el fet que hi hagi comunitats "beneficiàries de transferències explícites i implícites per part d'altres administracions territorials" que intentin competir fiscalment amb altres comunitats "mitjançant reduccions dels tipus aplicats a determinades figures impositives, per sota de la referència estatal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Seria desitjable poder establir algun tipus de limitació a la capacitat normativa en l'àmbit tributari en aquelles comunitats amb una situació de superàvit en la balança fiscal que es consideri prou recurrent en el temps i d'una magnitud prou significativa", s'argumenta en la nota. D'altra banda, el Carec alerta que "l'elevada tributació de la renda i la riquesa a Catalunya resta atractiu a la nostra capacitat com a país per captar o retenir talent, especialment de professionals altament qualificats".

A més, segons l'organisme assessor, "cal impulsar una transformació del model de finançament territorial a l'estat espanyol per fer-lo més eficient, equitatiu, transparent i explícit en els mecanismes de solidaritat".

stats