Política 10/04/2014

Dimiteix Carles Martí, primer secretari del PSC a Barcelona

L'executiva ha convocat un congrés extraordinari el proper 5 de maig

Efe
1 min
Carles Martí amb Pere Navarro en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl primer secretari del PSC a Barcelona, el senador Carles Martí, ha presentat aquest dijous la dimissió al capdavant de la principal federació del partit, en un procés vinculat al procés de renovació del partit a la capital, que ha situat Jaume Collboni com a alcaldable. L'executiva ha decidit convocar un congrés extraordinari el proper 5 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiva de la federació del PSC a Barcelona s'ha reunit aquest dijous per avaluar les primàries obertes celebrades al partit i l'organització del nou grup municipal a la capital catalana després de la victòria de Jaume Collboni com a alcaldable socialista . Segons fonts socialistes consultades per Efe, Martí ha decidit renunciar a la direcció de la federació socialista i ara s'obre un període de negociacions amb vista al congrés del PSC a Barcelona.

L'origen de la situació és que el nou lideratge del PSC barceloní després de la victòria de Collboni en les primeres primàries obertes a la ciutadania obliga a una reorganització orgànica del partit a Barcelona. Ara s'obre un període de negociacions amb totes les agrupacions socialistes de la capital catalana en què es decidiran les noves responsabilitats i persones que dirigeixin el partit a Barcelona, segons les fonts consultades.

Tot apunta així a que Jaume Collboni, que serà el cartell electoral del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, acabarà tenint alguna responsabilitat orgànica. En aquesta última etapa Carles Martí ha exercit de primer secretari del PSC de Barcelona, una federació presidida per l'exalcalde barceloní Jordi Hereu.

stats