Política 07/09/2019

Crida conjunta de Puigdemont i Rovira a participar a la Diada: "Per més dura que sigui la sentència no aconseguiran que ens dobleguem"

Els dos líders independentistes exhibeixen una imatge d'unitat i plena sintonia malgrat les discrepàncies entre els socis de govern

Ara
2 min

BarcelonaCarles Puigdemont i Marta Rovira han aparcat les evidents tensions entre els socis de Govern –entre altres coses per la discrepància sobre si s'han de convocar o no eleccions com a resposta a la sentència del judici al Procés– i han volgut transmetre una imatge d'unitat per fer una crida a la participació en la manifestació independentista de la Diada mitjançant un vídeo de l'ANC en el qual apareixen plegats i exhibint plena sintonia.

La primera a intervenir en el vídeo és Marta Rovira. La secretària general d'ERC afirma que "és molt important" que el moviment independentista "amb tota la seva transversalitat" surti al carrer de manera "conjunta" i "torni a expressar que seguim dempeus i determinats". "Volem acabar la feina i guanyar, i volem lluitar contra la repressió que ens vol tenir silenciats i callats" per "defensar l'instrument de la independència com el millor mitjà per construir una República", diu la líder d'ERC, que conclou: "Generem aquesta foto [d'unitat a la Diada] que torni a donar la volta al món. Som aquí determinats i volem guanyar". A l'acabar la seva intervenció, Rovira dona pas, amb to rialler, a Puigdemont, al qual presenta amb un "avui tinc al meu costat una persona que us vull presentar i que tots coneixeu moltíssim, que és el president Puigdemont". Els dos líders independentistes es fan dos petons per saludar-se i Puigdemont engega: "Aquesta Diada és especialment important perquè ens mira molta gent i perquè són moments excepcionals, però especialment perquè per primera vegada es fa a les portes de la sentència al judici de la vergonya, que ens jutja a tots". El president insisteix que, "per més dura que sigui la repressió i la sentència, no aconseguiran que ens dobleguem" i apel·la al suport de la ciutadania per seguir endavant: "Per fer-ho us necessitem molt, especialment ara, que són circumstàncies encara més difícils".

Puigdemont conclou el seu missatge admetent que "ve una era en què ens haurem de continuar mobilitzant de forma llarga en el temps" perquè "la resposta ha de ser combinada entre institucions i societat, a l'interior i a l'exterior". I remata: "Per això i som i per això hi continuarem sent. I com que hi sou vosaltres, nosaltres també hi serem. Visca Catalunya lliure".

stats