Política 04/10/2013

La Moncloa avisa Duran que si vol convocar la Comissió Bilateral ha de ser per cooperar

Sáenz de Santamaría posa com exemple a seguir per Catalunya els acords que l'Estat ha tancat amb l'Aragó

M. Eugènia Quetglas
1 min
Els ministres Jorge Fernández Díaz (esquerra) i José Manuel Soria (dreta) amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest divendres / EFE/

MadridLa vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, no ha rebutjat la celebració d'una reunió de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, com li ha demanat aquesta setmana el representant de la Generalitat en aquest òrgan, Josep A. Duran i Lleida. "Estem oberts a qualsevol mena de convocatòria", ha afirmat la número dos de la Moncloa, però tot seguit ha insistit que ha de ser per "col·laborar i cooperar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría s'ha aferrat a la recent reunió bilateral que es va fer amb l'Aragó −i de la qual van sorgir nombrosos acords− per posar-la d'exemple. "Convido a recórrer aquest camí conjunt", ha suggerit la vicepresidenta espanyola, que no entén que en aquestes comissions "sempre es vegin com a reclamacions a l'Estat. Poden ser comissions per col·laborar, com ha passat amb l'Aragó", ha insistit.

La número dos del govern Rajoy, sense anomenar Duran i Lleida, ha confessat que li agradaria que el líder d'Unió ho veiés així, perquè li agradaria que fos "la filosofia" de la propera reunió bilateral que a dia d'avui encara no té data de celebració.

Sobre la possibilitat d'obrir un diàleg amb Catalunya per trobar una solució al conflicte, Sáenz de Santamaría ha tornat a apel·lar a la Constitució per no confessar realment quin són els plans del govern, més enllà de l'immobilisme que transmet. "Nosaltres tenim clars els nostres marcs. Tothom que vulgui treballar per l'enfortiment de la col·laboració institucional, ens trobarà", ha insistit.

stats