Política 04/02/2019

El TSJC demana que es depurin responsabilitats contra els CDR que han abocat fems al jutjats

Els CDR volen denunciar la "farsa" del judici de l'1-O

Ara
2 min
Els CDR tornen a abocar fems als jutjats d'arreu del país per denunciar la "farsa" del judici de l'1-O

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) reclama que es depurin responsabilitats contra els CDR per l'acció d'aquest dilluns a la matinada, en què han abocat fems i escombraries a les portes de diversos jutjats de Catalunya amb l'objectiu de denunciar que "la sentència ja està escrita" del judici de l'1-O perquè "volen empresonar tot un poble". L'acció ha tingut lloc a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i als jutjats de totes les capitals de comarca en una acció coordinada que també s'ha realitzat fora del Principat, com a Vinaròs.

En un comunicat, la sala de govern condemna "de manera rotunda i enèrgica" els fets, que considera "inacceptables en un estat de dret", i opina que les accions demanen que es depurin responsabilitats. Segons el comunicat, "la successió de sabotatges" han provocat una "important incidència" en l'obertura de les seus judicials, fins al punt que algunes han hagut de continuar tancades.

També l'associació Jutgesses i Jutges per a la Democràcia ha condemnat l'acció dels CDR en un comunicat. "El dret a la llibertat d'expressió i de crítica a les actuacions dels poders públics és un dret constitucional", assevera l'escrit, "però aquestes accions ultrapassen aquests drets". L'entitat considera que l'acció dels CDR busca "deslegitimar" de manera generalitzada la tasca de l'administració de Justícia, i a més produeix "una despesa pública provocada".

Protesta a tot el territori

Els CDR han penjat imatges de les accions que han fet en diferents jutjats, com a Cervera, Santa Coloma de Farners i Mataró.

Ja es va dur a terme una acció semblant el 12 de novembre quan els CDR van abocar fems i escombraries a les portes de diversos jutjats de Catalunya per denunciar que la justícia "és una merda". "De què fa olor la justícia espanyola? Davant les seves portes trobareu la resposta", van apuntar a través de Twitter. Poques setmanes després, el 3 de desembre, alguns nuclis locals van aprofitar l'aniversari de la Constitució per fer la mateixa acció amb les etiquetes "40 anys de vergonya" i "40 anys d'injustícia espanyola".

stats