Política 22/07/2016

Un cementiri pel sistema sanitari "destrossat" per De Alfonso: l'ANC comença la campanya d'estiu

Durant el mes d'agost es projectaran una cinquantena d'accions de denúncia per diferents punts del litoral del país

Acn
2 min
Un cementiri de 400 creus que dóna per mort el sistema sanitari català: l'ANC comença la campanya d'estiu a Vic

BarcelonaUnes 400 creus de color groc amb la inscripció 'Sistema sanitari català' han omplert aquest divendres la Plaça Major de Vic. Es tracta de la primera acció de denúncia de l'Assemblea Nacional Catalana que dóna el tret de sortida a la campanya d'estiu de l'organització independentista per anar escalfant motors de cara a l'Onze de Setembre. Les creus remeten a la frase "els hem destrossat el sistema sanitari" que va pronunciar l'exdirector de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, al ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, en les converses gravades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha explicat que la campanya, que s'allargarà fins el 4 de setembre, pretén portar al carrer "elements i accions d'impacte visual sobre diferents greuges que pateix la societat catalana" per part de l'Estat espanyol. També hi haurà accions sobre els retards sistemàtics en el sistema ferroviari o sobre la qüestió dels refugiats, que es farà davant la catedral de Girona. Durant el mes d'agost, un gruix important de les activitats que s'han preparat es portaran a les platges del país.

El coordinador de la Comissió de mobilització, Oriol Codina, ha explicat que les territorials de l'ANC estan preparant desenes d'activitats. Algunes de les accions es replicaran a d'altres punts del territori, "per poder optimitzar recursos", ha destacat el coordinador. Es tracta, doncs, d'una campanya molt més austera que les anteriors. En aquest sentit, per exemple, les creus que s'han utilitzat per a l'acció d'aquest divendres a Vic, es podran veure també en d'altres indrets del país. D'altra banda, també s'està preparant una cançó de l'estiu "amb grups importants", ha dit Codina.

Oriol Codina ha destacat la voluntat de l'ANC d'internacionalitzar la campanya. En aquest sentit, es repartiran díptics als turistes en format mapa del metro de Barcelona.

La base social a favor de l'independentisme creix

El president de l'ANC ha aprofitat el contacte informatiu per valorar les últimes dades de l'enquesta del CEO en què el 'sí a que Catalunya sigui un estat independent ha guanyat al 'no' per primer cop des del 9-N amb un 47,7%. Segons Sànchez, amb les noves dades es posa de manifest que la base social que dóna suport a l'independentisme "no només es manté, sinó que creix".

El president ha remarcat que això "reforça l'optimisme i obliga a exigir a les institucions que posin l'accelerador". Sànchez ha insistit en la idea del referèndum per resoldre l'encaix de Catalunya amb Europa i el món.

stats