Política 29/06/2017

Un centenar de personalitats catalanes demanen al Govern suspendre el referèndum per "dignitat democràtica"

Josep Antoni Duran i Lleida, Jordi Hereu o Eugeni Gay són alguns dels signants d'un manifest que alerta que l'1-O no compleix els "requisits democràtics"

Ara
1 min
L'ex líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaUna llarga llista d'expolítics, catedràtics, empresaris, juristes, periodistes i experts de diferents camps de la societat han signat un manifest que s'oposa a la celebració d'un referèndum que no compti amb l'acord de l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat 'El Periódico', entre les persones que avalen el text hi ha l'expresident del comitè de govern d'Unió Democràtica Josep Antoni Duran i Lleida, l'exalcalde socialista de Barcelona Jordi Hereu, l'exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay o el líder del nou partit Units per Avançar, Carlos Losada.

Sota el títol 'Per Catalunya i la democràcia', en el manifest subratllen que la iniciativa del Govern no compleix els "requisits imprescindibles perquè sigui democràticament homologable" i que "atempta contra la pervivència" de l'estat de dret. Els signants consideren que l'1-O no es fonamenta "ni en l'Estatut, ni en la Constitució ni en el dret internacional". Malgrat això, defensen que és una entitat nacional i jurídica que "existirà abans i després de l'1 d'octubre" per la seva història i la "voluntat de ser".

"És per tot això, i per dignitat democràtica, que demanem la suspensió de la convocatòria de referèndum", conclou el text.

En relació amb les lleis de desconnexió, critiquen que continuïn "amagades a la resta de forces polítiques de l'arc parlamentari", fet que suposa una "sostracció de l'exercici de la potestat legislativa pròpia d'una nació civilitzada i d'una democràcia madura".

Manifest 'Per Catalunya i la democràcia'
stats