Política 10/12/2015

Chacón nega que facilités desnonaments exprés quan era ministra

L'exministra argumenta que va defensar els propietaris de pisos "de xarxes de morosos professionals que impedien que cobressin"

Sara González
1 min

BarcelonaEl llegat que va deixar Carme Chacón com a ministra de Defensa és un dels principals front d'atac d'En Comú Podem, que la presenten com "la ministra dels desnonaments exprés". Ella, però, en una entrevista a l'Ara Bassas ha negat que això sigui així i ha argumentat: "El que vaig fer va ser defensar els propietaris de pisos de xarxes de morosos professionals que impedien que cobressin". L'exministra ha afegit que en els sis mesos que va ocupar aquest departament no es va fer cap mesura que tingués a veure "amb hipoteques, bancs i anés contra la gent que s'ho estava passant malament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón ha reivindicat que des del seu ministeri es va fixar la renta bàsica d'emancipació que ajudava amb 210 euros mensuals els joves perquè poguessin viure de lloguer. A més, s'ha mostrat partidària de canviar la legislació perquè no es puguin permetre les execucions hipotecàries i que es tingui en compte la dació en pagament.

La candidata socialista ha estat crítica amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui, ha recordat, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha adreçat una carta "duríssima" en què li diuen que "no està aconseguint" allò que havia defensat.

stats