Societat 02/12/2015

La PAH critica a Colau que no hagi aplicat la llei d'emergència habitacional

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca retreu a l'alcaldessa que no hagi actuat amb contundència i defensa que cal aconseguir la cessió de "com a mínim 2.592 habitatges que ja se sap que estan incomplint la llei a Barcelona"

Ara
2 min
L’alcaldessa Ada Colau amb membres de la PAH i una protesta de treballadors municipals al Saló de Cent.

BarcelonaLa Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha retret un cop més a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, mitjançant una carta, que fins al moment no hi hagi hagut sancions per a cap gran tenidor d'habitatge que provoca desnonaments a la capital catalana. Segons la PAH, això és conseqüència que l'Ajuntament "no ha fet el necessari" per desplegar totalment la llei 24/2015 de mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional i contra la pobresa energètica.

La PAH recorda que hi continua havent desnonaments a la ciutat, i per això considera "urgent" fer el desplegament de la llei per aconseguir les "cessions obligatòries" que s'hi preveuen i que en el seu moment l'alcaldessa va anunciar en roda de premsa. Els responsables de la PAH recorden a Colau –fundadora i exportaveu de la plataforma– que ara fa un mes va anunciar que el consistori negociava amb la Sareb la cessió de 500 habitatges buits, i on va advertir que "si no és a les bones, serà per la llei". És per això que li pregunten sobre aquesta qüestió i subratllen que com a entitat la PAH defensa que cal aconseguir la cessió dels "com a mínim 2.592 habitatges que ja se sap que estan incomplint la llei a Barcelona".

A la carta, la plataforma demana a Colau "valentia política, determinació i que garanteixi els drets de les ciutadanes de Barcelona". La PAH recorda que l'administració local és la que ha estat més desbordada per l'emergència habitacional, ja que durant anys no ha tingut "eines suficients per fer front al drama dels desnonaments". Per això, la carta fa referència a la llei contra l'emergència habitacional, que dóna aquestes eines per aturar els desnonaments, i lamenten que l'Ajuntament no hagi estat del tot efectiu.

stats