Política 07/11/2013

Chacón:"Vull que la resposta socialista al desafiament sobiranista sigui la mateixa que es va donar al pla Ibarretxe"

Adverteix que si ERC aconseguix la independència de Catalunya després voldrà la dels Països Catalans

Ara
1 min

MadridLa socialista Carme Chacón vol que el PSOE aturi el procés català des del Congrés dels Diputats. "Vull que la resposta socialista al desafiament sobiranista sigui la mateixa que es va donar al pla Ibarretxe", ha assegurat aquest dijous a una entrevista a la Cadena SER.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A les portes de la Conferència Política del PSOE, la que era cap de llista del PSC per Barcelona a les eleccions generals ha carregat contra els independentistes que "emmascaren" amb el dret a decidir "una secessió unilateral". Chacón ha insistit que la solució al conflicte és "unir i federar en la diversitat".

La dirigent socialista ha centrat avui les seves crítiques a ERC i ha deixat a un segon terme CiU. De fet, ha explicat que si es donés el dret a decidir a Catalunya els republicans "no en tindrien prou". Segons ella, només cal entrar a la pàgina web d'ERC per comprovar que després voldrien la independència de tots els terrenys que formen els Països Catalans. "Això no acaba aquí, això només porta problemes", ha insistit.

Chacón ha assegurat que els catalans ja tenen dret a decidir "cada cop que voten". No obstant això, ha admès que davant el fenomen social que hi ha a Catalunya, Espanya ha de ser més "sensible" a les singularitats catalanes.

stats