ELECCIONS 20-D
Política 16/12/2015

Chacón dialoga amb la PAH i es compromet a seure amb ella després del 20-D

L'exministra acusa Ciutadans de voler perpetuar els contractes temporals

Sara González
3 min
Carme Chacón dialoga amb la PAH a Vilanova i la Geltrú. RAFA GARRIDO / ACN

Vilanova i la GeltrúVisita de la candidata del PSC, Carme Chacón, a la seu de la UGT de Vilanova i la Geltrú. L'arribada comença amb mal peu. Una quinzena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca la reben a crits i lluint cartells en què l'acusen de ser "la mare dels desnonaments exprés". Després de reunir-se amb el sindicat, però, l'exministra ha desactivat la protesta apropant-se a dialogar amb els manifestants i prometent que s'asseurà amb ells a parlar quan sigui diputada perquè està d'acord amb totes les seves reivindicacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És completament fals. No hi ha ni una sola llei ni una sola llei quan vaig ser ministra que tingui res a veure amb els desnonaments", ha volgut deixar clar Chacón al principi de la conversa. De fet, ha defensat la política d'habitatge que es va fer durant el seu pas pel ministeri i ha recordat que aleshores es va instaurar la renda bàsica d'emancipació, gràcies a la qual 300.000 joves a Espanya i 56.000 a Catalunya es van poder beneficiar de 210 euros mensuals per poder pagar-se un lloguer. També ha subratllat que alguns ajuntaments governats pel PSC, com ara Terrassa, tenen oficines per intervenir i evitar desnonaments.

L'exministra, però, ha anat més enllà i s'ha mostrat condescendent amb les peticions dels membres de la PAH. "Assumim totes les mesures que reivindiqueu excepte la de retroactivitat, que el codi penal no la fa possible", ha assegurat. A més, s'ha compromès "a seure" amb la plataforma un cop passat el 20-D quan sigui diputada per resoldre les seves reivindicacions

"No volem que ningú es quedi sense la seva casa per raons doloses ni culposes", ha subratllat Chacón, que ha afegit que la intenció del seu partit és fer una llei que permeti els jutges no ordenar desnonaments i, només en els casos que siguin necessaris s'apliqui la dació en pagament. És per això que l'exministra ha demanat que no es "difami" sobre la seva persona perquè considera que està rebent "acusacions injustes".

Els membres de la PAH han acabat donant les gràcies a l'exministra i fins i tot aplaudint malgrat que un dels portaveus ha deixat anar un: "Les paraules se les emporta el vent".

Contra el contracte únic de Ciutadans

Després de reunir-se amb la UGT, Carme Chacó, ha carregat contra una de les mesures estrella de Ciutadans: la del contracte únic. Segons la dirigent socialista, aquesta fórmula només servirà perquè el 100% dels contractes siguin temporals. De fet, ha denunciat que ja amb Mariano Rajoy com a president "nou de cada deu contractes són temporals" i que va ser l'any 2013 quan, arran de l'aprovació de la reforma laboral, Espanya va arribar a tenir "més atur que mai".

Chacón ha insistit que aquesta reforma laboral que els socialistes prometen derogar si arriben a governar només ha servit perquè els empresaris tinguin "un mecanisme fàcil i barat" per acomiadar els treballadors i ha detallat que a hores d'ara la mitjana de durada dels nous contractes és de 53 dies. "Volem estabilitat del mercat de treball i una pujada a mil euros del salari mínim interprofessional", ha assegurat la candidata després de reunir-se amb una comitiva de la UGT de Vilanova i la Geltrú.

L'exministra també ha carregat contra la llei d'estabilitat pressupostària que, ha recordat, és la que ha permès a l'estat intervenir les finances de la Generalitat i que va rebre els vots a favor tant del PP com de CiU.

stats