Política 16/02/2016

Cifuentes es postula com a "possible" candidata a presidir el PP de Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, que encapçala la gestora que ha agafat les regnes del partit, presentarà la seva candidatura al congrés ordinari regional que s'ha de celebrar els propers mesos

Efe
2 min

MadridLa corrupció ha esquitxat amb força el PP, fins al punt que està fent caure els seus òrgans de direcció a marxes forçades. Si l'esclat del cas Imelsa ja va propiciar que una comissió gestora es fes càrrec del PP de València, les noves investigacions en el cas Púnica –que ha provocat la dimissió d'Esperanza Aguirre al capdavant del partit a Madrid– també han deixat la direcció del PP madrileny en mans d'una gestora. L'encapçala la presidenta de la Comunitat, Cristina Cifuentes, que aquest dimarts ha avançat que "possiblement" voldrà validar el càrrec al congrés ordinari que ha de celebrar el partit a nivell regional els propers mesos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença a Getafe, Cifuentes ha donat a conèixer la seva intenció de presidir el PP de Madrid, tot i que ha afirmat que vol consultar la decisió amb el seu equip. Ha reconegut que s'obre una "nova etapa", en què veu necessari recuperar la confiança dels ciutadans després dels casos de corrupció en què s'ha vist immers el partit, i ha assegurat entomar el repte amb "el cap ben alt" en un dels pitjors moments de la formació.

Acabar amb la corrupció, una prioritat

Per evitar que les males pràctiques tinguin continuïtat a les seves files, Cifuentes ha deixat clar que les persones investigades per corrupció hauran de dimitir automàticament, tal com preveu el codi ètic que ha imposat als membres del seu govern. Ha explicat que no ha arribat al càrrec per "tapar res" ni per "pressuposar" cap irregularitat, però sí que ha ofert mà estesa a col·laborar amb la justícia. "Per arribar fins al final en qualsevol cas de corrupció que pugui tenir lligams amb alguna persona del PP. Es digui Gürtel o Púnica", ha afirmat.

Un dels primers casos a què s'haurà d'enfrontar la presidenta de la gestora serà el que afecta l'exgerent del PP de Madrid Beltrán Gutiérrez, que segueix sent treballador del partit i a qui la Guàrdia Civil va escorcollar l'ordinador la setmana passada. Cifuentes, que comptarà amb Juan Carlos Vera de secretari general, començarà a prendre decisions a partir de dilluns que ve, després que el comitè executiu estatal del PP ratifiqui la composició completa de la gestora.

stats