Política 06/02/2013

Arrenca a Palau la cimera de "regeneració democràtica" en plena saturació de casos de corrupció

Els representants dels òrgans de control institucional convidats aportaran a Mas les seves idees per combatre aquesta xacra

Roger Mateos
2 min

BarcelonaPoc després de les 12.30 hores s'ha iniciat al Palau de la Generalitat la cimera anticorrupció convocada per Artur Mas, en plena saturació de casos de males pràctiques a les administracions i partits polítics a Catalunya i a tot l'Estat. A la sala Torres Garcia de Palau hi estan reunits el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, el síndic major de Comptes, Jaume Amat, el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, el síndic de greuges, Rafael Ribó, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a més del mateix Mas i el secretari del Govern, Jordi Baiget.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cada un dels representants de les institucions convidades hi aportarà els seus suggeriments sobre com es podrien millorar els mecanismes per prevenir i combatre la xacra de la corrupció. En arribar, Rodríguez Sol ha assegurat que hi anava amb ànims de "sumar esforços" i de participar en aquesta "pluja d'idees" sol·licitada per Mas. Gimeno, per part seva, ha puntualitzat que "no som assessors de ningú, nosaltres només podem aportar justícia". També ha parlat Amat, que ha comentat que la "majoria" de propostes que posarà sobre la taula ja s'apliquen en altres latituds, i ha remarcat que la Generalitat "té marge" per millorar els seus mecanismes.

La cimera arriba en el moment de més descrèdit cap a les institucions i partits polítics des del restabliment de la democràcia, en plena acumulació de casos de corrupció, particularment el cas Bárcenas, que ha abocat ombres de sospita a tota la cúpula del PP, fins i tot el mateix president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Però la cita d'aquest dimecres també ve marcada pel debat polític sobre si un càrrec imputat ha de ser apartat. Precisament aquesta setmana la Fiscalia Anticorrupció ha demanat la imputació del secretari general de CDC, Oriol Pujol, pel cas ITV, per presumpte tràfic d'influències en la concessions d'estacions d'ITV.

stats