Política 27/05/2014

CiU convida el PSC a prendre "un camí semblant" al del PSOE

Pere Macias, portaveu adjunt de la federació al Congrés, elogia la "valentia" de Rubalcaba

Efe
1 min

MadridEl portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, ha invitat avui el PSC a prendre "un camí semblant" al del PSOE després dels resultats de les eleccions europees perquè els socialistes catalans "han tingut un resultat encara pitjor". En declaracions als periodistes abans de participar en la junta de portaveus del Congrés, Macias ha elogiat "la valentia" del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ahir va convocar un congrés extraordinari del partit per al juliol a causa dels mals resultats en els comicis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens agradaria que aquesta mateixa actitud fos assumida pel PSC", ha recalcat, perquè Catalunya necessita que els socialistes "responguin a allò que demanen els ciutadans".

Ha precisat que no invita ningú a anar-se'n, sinó que lamenta que "un partit crucial" a Catalunya i que ha fet "grans serveis" en aquesta comunitat "hagi perdut la meitat dels seus vots".

Sobre la decisió de Rubalcaba d'abandonar la direcció del PSOE, Macias ha manifestat el seu "profund respecte en l'aspecte personal i polític" cap al líder dels socialistes, i ha aplaudit que hagi assumit la responsabilitat "al cap de poca estona, que sempre costa".

"L'estat espanyol necessita un PSOE fort, capaç de respondre als reptes de la societat" i aquest és el camí que va obrir ahir el partit, ha considerat.

stats