Política 12/06/2013

CiU i ERC pacten recuperar el tram de l'impost de successions als grans patrimonis

Nacionalistes i republicans defensaran al proper ple del Parlament una moció per reintroduir el tribut

Efe
1 min

BarcelonaCiU i ERC ja han presentat al registre del Parlament la moció per incrementar el tram de l'impost de successions per a les bases imposables més altes, segons han informat avui a Efe fonts parlamentàries. La recuperació parcial de l'impost de successions és una de les mesures que ERC va propugnar en la negociació del pacte d'estabilitat amb CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La moció, que aprovarà el ple del Parlament la setmana que ve, insta a incrementar la progressivitat de l'impost perquè no afecti els patrimonis "modestos" i sí a les "rendes altes", a l'hora que reclama executar l'impost en el marc de l'exercici pressupostari del present any, per tenir rendiments abans que finalitzi 2013. Amb la reinstauració d'aquest tram per a rendes altes es pretén recuperar la recaptació que es tenia el 2010, abans que s'eliminés l'impost, i que s'estima en uns 150 milions d'euros, segons fonts parlamentàries.

Fa ja algunes setmanes que ERC reclama que s'avancin tributs pendents del pacte de legislatura però, en general, el Govern es mostra reticent a fer-ho abans de conèixer la xifra de dèficit i de decidir si presenta pressupostos, encara que ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, va obrir la porta a algunes excepcions. Així, la recuperació del tribut de successions es podria aplicar a través d'un decret llei, deslligat del projecte de pressupostos, en el cas que la presentació dels comptes del 2013 es demorés molt més o en el supòsit que el Govern finalment decidís mantenir la prorroga pressupostària fins a final d'any.

stats