Política 20/12/2016

Un investigat per la trama Púnica diu que el CNI el va contractar per lluitar contra l'independentisme a internet

Alejandro de Pedro ha demanat al jutge incorporar al sumari trucades i SMS gravats que es va intercanviar amb el CNI per demostrar que la seva feina era legal, segons 'El Confidencial'

Ara
1 min
La seu del CNI

BarcelonaLa guerra bruta contra l'independetisme del CNI té un capítol nou. El centre d'intel·ligència espanyol va contractar un expert en reputació a internet, Alejandro de Pedro, per contrarestar els missatges independentistes en determinats fòrums a la xarxa i difondre notícies positives d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica 'El Confidencial', Alejandro de Pedro està sent investigat pel jutge per formar part de la trama Púnica pel presumpte cobrament irregular d'haver treballat per millorar la imatge de polítics i administracions públiques. Per aquest motiu la Guàrdia Civil li va punxar el telèfon, i en aquestes converses gravades apareixen 12 trucades i 25 SMS que De pedro es va intercanviar amb agents del CNI parlant de la seva tasca contra l'independentisme.

D'entrada, el jutge no les va tenir en compte perquè no tenien a veure amb Púnica, però aquest dilluns De Pedro ha demanat al jutge, segons 'El Confidencial', que les inclogui també al sumari. L'argument de defensa de De Pedro és que les tasques que va fer per als polítics de Púnica van ser legals, i que per això fins i tot el CNI el va contractar. I defensa que els 80.000 euros en metàl·lic que la policia va trobar a casa seva el dia de la seva detenció el passat octubre, eren el pagament del CNI amb fons reservats. Segons De Pedro, aquestes converses gravades demostren la legalitat del pagament.

stats