POLÍTICA
Política 15/04/2013

El CNI va infiltrar un 'hacker' a ERC, segons Interviú

Es tracta de Matías Bevilaqua, el mateix 'hacker' que va rescatar per a Diego Torres els correus de la trama Nóos. La fundació d'ERC va contractar la seva empresa Sense saber que havia tingut relació amb el CNI. ERC ha confirmat que van detectar un intent de piratejar-los els sistemes el 2010

Ara
1 min

BarcelonaEl Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) espanyol va infiltrar un excol·laborador seu a ERC, segons publica el setmanari 'Interviú'. Es tracta de Matías Bevilacqua, a qui s'atribueix la tasca de recuperació dels correus de l'Instituto Nóos per a l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres. Va contractar l'empresa de Bevilacqua la fundació republicana Josep Irla, per col·laborar en l'acomiadament d'una treballadora del partit, sense saber la relació que havia tingut amb els serveis secrets espanyols. El director dels serveis secrets espanyols va confirmar al Congrés que Bevilacqua hi havia col·laborat fins al 2008.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan la policia el va detenir el 2012 per la seva relació amb el cas Pitiüsa, li va descobrir a l'ordinador una carpeta anomenada "Casos", en què hi havia guardat els noms i telèfons de tres membres d'ERC. A Bevilacqua també li van trobar una caixa forta amb 140.000 euros que va assegurar que els havia cobrat de feines fetes per al ministeri de l'Interior.

ERC i els tentacles del CNI

La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha confirmat que la fundació del partit havia contractat l'empresa de Bevilacqua, que "mai va posar els peus a la seu d'ERC". Si d'una cosa serveix el cas pels republicans, però, és per evidenciar que "els tentacles del CNI arriben a tot arreu".

stats