Política 19/11/2011

El Col·legi de Periodistes defensa de la "llibertat d'informació" respecte el debat de 8tv

Sense criticar el comportament del PSC per la seva decisió final respecte el debat organitzat per Josep Cuní, el Col·legi de Periodistes de Catalunya surt en contra de la decisió judicial que permet als partits imposar els seus candidats

Ara
1 min
Carme Chacón, durant l'entrevista als 'Matins de TV3'

BarcelonaEl Col·legi de Periodistes de Catalunya ha criticat la decisió judicial de la Junta electoral provincial de Barcelona que avala que siguin els partits polítics qui decideixi quins candidats envia als debats electorals. D'aquesta manera, el Col·legi no critica en cap moment la decisió particular de la candidata socialista Carme Chacon que, junt amb el seu equip de campanya, ha decidit no participar al debat de 8tv, organitzat per Josep Cuní.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, el Col·legi defensa la llibertat dels professionals de la informació al·legant que representa un "pèssim precedent" i una "perillosa deriva" legislativa. Des del punt de vista d'aquesta institució, que agrupa alguns professionals de la comunicació de Catalunya, aquesta decisió judicial avala "l'anomalia democràtica de voler imposar com ha de ser la informació periodística en campanyes electorals".

En aquest sentit, com conclou aquest col·legi en la nota que han publicat al seu lloc web, estan "en contra que els partits puguin imposar els seus candidats als debats electorals". Tot i això, l'organisme tampoc especifica com es pot resoldre la confrontació de drets dels partits, dels periodistes i de ciutadans en casos com aquest.

Una vegada més, en aquesta mateixa nota, el CPC aprofita per recordar que "ha estat liderant des de fa anys [...] l'eliminació de la imposició legal dels blocs electorals".

stats