Política 10/07/2017

Colau avança que "Barcelona posarà totes les facilitats" per a l'1 d'octubre

L'alcaldessa de Barcelona remarca la seva voluntat de votar al referèndum

Jordi Mumbrú
2 min
Colau diu que "Barcelona posarà totes les facilitats" per l'1 d'octubre

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest matí que "Barcelona posarà totes les facilitats perquè l'1 d'octubre sigui el que sigui, una mobilització o un referèndum efectiu, tingui tot l'èxit possible". Colau no ha concretat si aquestes "facilitats" implicaran l'obertura dels espais municipals que s'utilitzen com a col·legis electorals als comicis. Tot i així, l'alcaldessa sempre ha defensat que si des de l'Estat es prohibeix la consulta, no posarà en risc els funcionaris. L'alcaldessa ha recordat que "encara no hi ha cap convocatòria ni cap requeriment formal" per a la celebració del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau també ha donat a entendre que anirà a votar, tot i que, com que encara no s'ha convocat la consulta, no ho ha aclarit: "Crec que ningú no té dubtes de la meva predisposició per anar a votar, com sempre que hi ha hagut urnes, però encara no hi ha hagut convocatòria". L'alcaldessa ha fet aquests anuncis després que la seva formació, Catalunya en Comú (CatComú), hagi decidit aquest cap de setmana prendre part en l'1-O com en un acte de "mobilització pel dret a decidir" sense caràcter vinculant i sense cridar a votar.

"Aquest cap de setmana hem expressat alguns dubtes sobre el fet que es pugui fer un referèndum efectiu l’1-O, però a dia d'avui hi donem ple suport". L'alcaldessa considera raonable que CatComú expressi dubtes davant la convocatòria amb les urnes. "Encara no sabem si serà un referèndum efectiu o una moblització; sembla ser que hi ha dubtes, però hi estem a favor", ha sentenciat.

Pel que fa a les crítiques que està rebent el seu espai polític per la posició sobre l'1-O, ha fet una "crida" a la "corresponsabilització de tothom". "Tots ens hem d'esforçar per ser respectuosos, empàtics, escoltar les raons dels altres i buscar punts en comú per sobre de les diferències", ha opinat fent referència a l'endemà de l'1 d'octubre quan, a parer seu, "tots els sobiranistes de Catalunya hauran de continuar treballant plegats".

En aquest sentit, ha assegurat que entén "perfectament" que hi hagi "molta gent independentista que està impacient i exasperada per l'immobilisme del PP", però ha advertit que si hi ha col·lectius que tenen dubtes els han de poder expressar "per millorar el que calgui i aconseguir fer el referèndum que Catalunya necessita". L'alcaldessa ha reclamat als responsables polítics "honestedat" i abordar els dubtes que puguin sorgir.

stats