Política 31/10/2016

El comptable de la Gürtel assegura no haver donat diners "a cap polític"

José Luis Izquierdo només ha contestat a les dues preguntes de la seva advocada per problemes de salut

Efe
2 min
José Luis Izquierdo responent les preguntes de la seva advocada

MadridJosé Luis Izquierdo, el presumpte comptable de la Gürtel, ha afirmat que mai ha donat diners a "cap polític" i que ell només seguia ordres del cap de la trama, Francisco Correa, i del seu número dos, Pablo Crespo. Aquestes declaracions vénen després de les de Correa, Crespo i 'el Bigotes' que el van desvincular de qualsevol decisió presa per l'empresa Gürtel. Crespo, fins i tot va assegurar que Izquierdo "no tenia ni capacitat ni caràcter" per prendre decisions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Izquierdo, que s'enfronta a 45 anys i dos mesos de presó, ha començat afirmant que no ratifica les seves declaracions davant la policia i el jutge instructor, ja que diu que les ha fet "sota pressió". També ha demanat perdó per només respondre a les dues preguntes de la seva advocada, negant-se a respondre les de l'acusació i la defensa per la "greu depressió" i la demència senil que té.

Encara que no ha respost a les preguntes, sí que ha hagut d'escoltar durant dues hores les preguntes de la fiscal, Concepción Sabadell, i les dels advocats defensors. Això ha provocat la queixa de diversos lletrats que ho consideraven "una pèrdua de temps". A aquestes queixes també s'hi ha sumat Concepción Crespo, advocada d'Izquierdo i filla de Pablo Crespo, que no ha vist "normal que se'l sotmeti de forma inútil a una situació d'estrès" com aquella.

Izquierdo no ha estat l'únic que només ha respost a les preguntes de la seva advocada. Divendres, Álvaro Pérez Alonso més conegut com 'el Bigotes', també es va negar a contestar les preguntes de la Fiscalia per respondre només les del seu advocat, Javier Vasallo. 'El Bigotes' va assegurar que mai va tractar amb ningú del PP ni va participar en la trama corrupta, i confessa que és un "desastre" per exercir qualsevol tasca de gestió i contractació. Abans, però, havia declarat el cap de la trama, Francisco Correa, durant tres dies en els quals va carregar tot el mort de l'operació a Luis Bárcenas per deslliurar el PP de José María Aznar. Correa també va implicar en la trama algunes grans empreses espanyoles com Ros Roca, OHL, ACS i Dragados.

stats