Política 08/03/2017

"La meva confiança és que no hi ha cap irregularitat": Les frases d'Artur Mas sobre el cas Palau entre el 2010 i el 2013

Artur Mas no valorarà la confessió de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet i Gemma Montull fins que no acabin les declaracions del judici

Clàudia Pons
2 min
Artur Mas, avui al Parlament / EFE

BarcelonaFonts properes a l'expresident de la Generalitat han assegurat que Artur Mas no valorarà la confessió de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet fins que no finalitzin les declaracions del cas Palau. Mas, però, sí que ha parlat durant els vuit anys que han passat des de l'escorcoll al Palau fins l'obertura del judici. Repassem aquí les declaracions de Mas entre l'inici de la comissió d'investigació pel cas Palau al Parlament, l'any 2010, i la seva compareixença en la Comissió d'Afers Institucionals, el 2013.

27 de juny de 2010

Tretze dies després de l’inici de la comissió d’investigació pel cas Palau, apareixen noves indicacions que apunten que Millet hauria pactat comissions amb el que havia estat responsable de finances de CDC, Carles Torrent, mort l’any 2005. Els partits de govern -PSC, ERC i ICV- demanen responsabilitats a Convergència. Dies abans, Mas -en condició de cap de l’oposició- parlava en una entrevista a Europa Press.

"És una comissió d’investigació que pretén ser un judici paral·lel contra Convergència i Unió"

6 de juny de 2012

Albert Rivera, en sessió de control al govern, recorda algunes de les donacions a Convergència per part de les principals empreses d’aigües i peatges i posa en dubte la confiança del president amb els responsables de les finances del partit. Mas, però, dissipa dubtes.

"La meva confiança és que no hi ha cap irregularitat ni il·legalitat"

15 de juny de 2013

Mas respon a les conclusions de la fiscalia que apunten a l’existència d’un pacte estable entre CDC i Ferriovial, de més de deu anys, en el qual la constructora havia pagat fins a 6,6 milions d’euros a Convergència i, a canvi, el partit influïa en la Generalitat perquè Ferrovial es responsabilitzés d’obres com la L9.

"Hi ha afirmacions bastant sorprenents perquè, sense proves, s’acusa CDC i és una manera curiosa d’acusar algú, amb suposicions"

19 de juliol de 2013

L’oposició demana, durant una sessió de control, la compareixença de Mas per donar explicacions sobre el presumpte finançament il·legal del partit i el president anuncia la compareixença a petició pròpia. Sobre l’informe de la fiscalia, afegeix:

"La paraula de la fiscalia no és paraula de Déu. La fiscalia, d’errors, n’ha comès moltes vegades"

17 de juliol de 2013

Pocs dies abans de comparèixer en la Comissió d’Afers Institucionals, Mas assegura al Parlament que no té cap constància, d’acord al que li han explicat, del finançament irregular de Convergència i sosté que creu en els responsables de finances del partit.

"El judici ha de començar i si els judicis es converteixen en proves, seré el primer en actuar"

31 de juliol del 2013

Artur Mas compareix en la Comissió d’Afers Institucionals, on es compromet a tornar tots els diners en cas que es demostri el finançament il·legal però no a assumir les responsabilitats polítiques ni a dimitir, i assegura que la gestió de les finances es separava de la política des dels anys 90. Mas insta a l'oposició a presentar-li una moció de censura si ho veu escaient.

"Si arribés a la conclusió, després del procés judicial, que hi ha hagut diners creuats entre el Palau de la Música i Convergència es tornarà fins a l’últim cèntim d’euro. Sempre hem assumit responsabilitats i així serà en el futur"
stats