Política 27/06/2017

El Congrés rep (11 dies després) la carta de Puigdemont on demanava intervenir-hi per explicar l'1-O

Ana Pastor respondrà la missiva i, previsiblement, li oferirà un tipus de debat que acabi amb votació, fórmula que el Govern rebutja

Dani Sánchez Ugart
2 min
Carles Puigdemont: “Estic disposat a debatre amb Rajoy sobre com hem arribat fins aquí”

MadridEl Congrés de Diputats ha rebut aquest dimarts formalment la carta que li va enviar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, on sol·licitava comparèixer a la cambra baixa per explicar la convocatòria del referèndum de l'1-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han confirmat a l'ARA fonts parlamentàries. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, respondrà ara la missiva del president de la Generalitat, i caldrà veure quin format li ofereix per explicar-se al Congrés. El PP volia que Puigdemont portés un pla detallat, i que se sotmetés a votació per evidenciar la falta de majoria favorable al referèndum al Parlament espanyol. Puigdemont, en canvi, plantejava a la carta que no s'havia de sotmetre a votació el pla.

El president hi explicava que al llarg dels últims anys s'han tractat propostes formulades per diferents grups parlamentaris catalans però que sempre aquestes aspiracions han sigut "rebutjades, retallades o incomplertes". Com a conseqüència d'això, afegia el president, "no sembla raonable tornar a formular propostes que estan destinades a córrer la mateixa sort".

El portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, ha declarat que esperen que "es trobi un espai" perquè la visita de Puigdemont al Congrés és una "excel·lent oportunitat per escoltar". A més, Campuzano ha dit que espera poder parlar amb Pastor.

Sobre la possibilitat que el PP plantegi una intervenció que acabi amb votació, Campuzano ha afirmat: "Hem d'esforçar-nos a arribar a solucions" i una votació abocada al fracàs no n'oferiria cap.

El Govern insisteix que no vol posar res a votació

Després de la reunió del Consell Executiu, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha criticat la tardança del Congrés a respondre la carta del president de la Generalitat així com el fet que el primer en respondre-la fos el govern espanyol mostrant un "nul respecte per la separació de poders".

Munté ha insistit que la voluntat del Govern no es sotmetre's a una votació a la cambra baixa, sinó que Puigdemont pugui explicar perquè s'ha arribat fins aquí "i quin és el motiu d'haver estat sol·licitant diàleg i negociació en relació a les condicions i termes d'un referèndum que suscita un consens amplíssim i majoritari".

Carta de Puigdemont a Pastor
stats