Política 16/01/2018

El Consorci del Palau de la Música no recorrerà la sentència que condemna Millet, Montull i CDC

L'entitat no demanava cap responsabilitat pels desviaments a Convergència

Efe
1 min
Fèlix Millet sortint del Palau de la Justícia amb cadira de rodes després de recollir la sentència del cas Palau

BarcelonaEl comitè executiu del Consorci del Palau de la Música ha decidit aquest dimarts no recórrer la sentència sobre l'espoli de la institució i el finançament il·legal de Convergència, que condemna els exresponsables de la institució, Fèlix Millet i Jordi Montull, a nou i set anys de presó respectivament i imposa a l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar, quatre anys i cinc mesos de presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Consorci, que no demanava responsabilitats pels desviaments a CDC, creu que el pronunciament de l'Audiència de Barcelona reconeix "gairebé la totalitat de les pretensions de l'entitat", segons han explicat en un comunicat.

Un dia després de la sentència judicial, s'han reunit al Palau de la Música en sessió extraordinària la junta directiva de l'Orfeó Català, el Patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i el comitè executiu del Consorci del Palau. La junta directiva de l'Orfeó i el Patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música han decidit, també seguint el consell dels seus lletrats, demanar un "aclariment de la sentència" i valoraran llavors "la possibilitat de presentar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem".

Les tres entitats lamenten el llarg període que ha comportat aquest procés, amb una sentència que arriba vuit anys i mig després de l'esclat del cas de l'espoli del Palau de la Música. El Palau ha explicat en aquests anys ha col·laborat amb la justícia i velat pel "rigorós desenvolupament del procés judicial com a víctimes afectades".

stats