Política 25/07/2014

El govern espanyol també tanca la porta a una tercera via

"Una cosa és el títol i una altra la música", adverteix Soraya Sáenz de Santamaría a Duran i el PSOE

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha posat en qüestió aquest divendres l'anomenada tercera via que defensen tant Josep Antoni Duran i Lleida com el PSOE, discutint la seva "viabilitat" i alertant que "s'ha d'anar molt amb compte amb les expectatives". "Una cosa és el títol i una altra la música", ha matisat. "Ofereixen alguna garantia de viabilitat els que proposen aquesta via respecte al resultat final? –ha afegit–. Els discursos són una cosa i obrir discursos sense saber com acabaran i sabent com són les forces al Congrés n'és una altra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha fet un repàs de les diferents posicions polítiques que es couen al Congrés: estat federal, amb caràcter simètric o no, estat confederal i estat lliure associat. I també hi ha els sectors que demanen que es recuperin competències de les comunitats autònomes.

També ha volgut puntualitzar que, "a diferència del 1978", "Espanya és un dels estats més descentralitzats del món" i que "el vèrtex del poder públic no és només el Congrés, sinó també les autonomies".

stats